Bosschenhoofd

Verbouwing dorpshuis De Blokhut in Bosschenhoofd gaat beginnen

Wethouder Thomas Melisse met het bestuur van Caritas | Foto: gemeente Halderberge.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Dorpshuis De Blokhut in Bosschenhoofd krijgt een metamorfose. De werkzaamheden gaan bijna beginnen, en dat moest gevierd worden. Daarom kwam een groot gezelschap op 19 juni bijeen om een toost uit te brengen op de start van de verbouwing, en de samenwerking die alles mogelijk heeft gemaakt.

Naast het gezellig samenzijn en de toost zijn ook de handen geschud met de Parochiële caritasinstelling. Dit vanwege de overdracht van de gronden. De Caritasinstelling is namelijk de eigenaar van de grond, en heeft recht van opstal verleend aan de gemeente Halderberge voor De Blokhut. De einddatum van dat contract was 19 juni, en dus heeft de Caritasinstelling de gronden verkocht aan de gemeente.

Voorbereidingen

De werkzaamheden voor de verbouwing én uitbreiding van het gebouw zijn momenteel in voorbereiding. Zo zijn de bomen die rondom De Blokhut stonden en niet kon blijven staan inmiddels verwijderd. De huidige gebruikers van De Blokhut verhuizen tijdelijk naar het jongerencentrum All in One, dat ernaast ligt.

Ouderenbond Bosschenhoofd maakt al jarenlang gebruik van De Blokhot. Over een paar weken leveren zij de sleutel van het gebouw in. Na de verbouwing komen de Ouderenbond, en vele andere verenigingen, terug naar de nieuwe Blokhut.

Planning

Aannemer Winters Bouw & ontwikkeling neemt de verbouwing op zich. De verbouwing start aankomende augustus. In het eerste kwartaal van 2024 zouden de werkzaamheden klaar moeten zijn. Na het inrichten kunnen de deuren van het dorpshuis weer terug open.

“Dat dit leeft in het dorp zien we aan het aantal aanmeldingen voor het bestuur van het dorpshuis”, vertelde wethouder Thomas Melisse. Een aantal enthousiaste dorpsbewoners gaat aan de slag om de stichting voor het dorpshuis op te richten, en daarna afspraken te maken met de toekomstige gebruikers.