Geen regio geselecteerd

Verdachte die geschoten heeft op woning in Roosendaal weer vrij

© Christian Traets Fotografie

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De 20-jarige man die ervan verdacht wordt te hebben geschoten op een woning aan de Amethistdijk in Roosendaal is weer vrij. Het hoger gerechtshof in Den Bosch zegt dat er te weinig aanwijzingen zijn om de man nog langer vast te houden.

De man wordt verdacht van poging tot moord of doodslag. Hij was in hoger beroep gegaan tegen het besluit van de raadkamer in Breda om hem dertig dagen langer vast te houden. Zijn advocaat zegt dat er geen bewijs is, zoals kruitsporen of dna in de auto waaruit geschoten zou zijn. Er ligt alleen een verklaring van de bewoner van het huis waarop is geschoten. Het gerechtshof vindt dat bewijs onvoldoende.

De politie is nog steeds opzoek naar de vermoedelijke opdrachtgever van de aanslag op de woning. Het zou gaan om de 22-jarige Younes B. De verdachte van de schietpartij zou een bekende van hem zijn. B. zou een drugsvete uitvechten met de bewoner van het beschoten huis aan de Amethistdijk, de 29-jarige Hicham B.

Burgemeester Jacques Niederer besloot naar aanleiding van de schietpartij de woning te sluiten en een gebiedsverbod op te leggen aan Hicham B. De rechtbank in Breda heeft dit besluit vorige maand terug gedraaid.