Roosendaal

Verdachte mannen met zaklampen gearresteerd voor heling van fietsen

Close up van politielogo op mouw

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft donderdagavond twee mannen gearresteerd op het Roselaarplein in Roosendaal. De mannen stonden met zaklampen bij een winkel naar binnen te schijnen. Ze waren allebei op de fiets. Maar de agenten vermoedden dat deze fietsen gestolen waren. Daarom zijn de mannen gearresteerd voor heling. Ze hebben ook een boete gekregen voor het overtreden van de avondklok.

De politie kreeg donderdag rond 22.40 uur een telefoontje over een verdachte situatie op het Roselaarplein in Roosendaal. Daar zouden twee mannen bij de winkels rondneuzen met zaklampen. Agenten vonden het tweetal inderdaad vlak bij een winkel. Het bleek te gaan om mannen van 30 en 37 jaar oud, allebei zonder vaste woon- of verblijfplaats. Ze waren op de fiets, maar dat vertrouwden de agenten niet helemaal. De politie denkt dat de fietsen wel eens gestolen zouden kunnen zijn. Daarom zijn de mannen gearresteerd op verdenking van heling.

De agenten hebben de fietsen in beslag genomen. De twee mannen zijn meegenomen en in de cel gezet voor verder onderzoek. Zo moet bijvoorbeeld nog blijken of de fietsen zijn gestolen en zo ja, door wie. De mannen hebben ook een boete gekregen voor het overtreden van de avondklok.