Bergen op Zoom

Vereniging Binnenstad pleit voor mooiere gevels en uitstraling

De gevel van het pand aan de Steenbergsestraat 20 wordt door Vereniging Binnenstad aangeduid als storende gevel

Redactie Redactie

Vereniging Binnenstad wil dat er meer waardering komt voor winkelpuien in Bergen op Zoom. De vereniging wil zo de historische binnenstad beter op de kaart zetten.

René Hendrickx, lid van de puienwerkgroep van de Vereniging Binnenstad, liet via een presentatie zien wat de vereniging mooie en minder mooie panden vindt. “We hebben een rondje door Bergen op Zoom gemaakt en hebben alle panden beoordeeld met een getal tussen de 1 en 4. Zo is 1 erg mooi, 4 is storend en heeft een aanpassing nodig.”

Uitstraling

Allerlei panden kwamen voorbij in de presentatie. Tientallen panden werden door Hendrickx beoordeeld. “Kijk maar eens naar de Bosstraat. Nummer 26 en nummer 29. Ze zitten bijna naast elkaar, maar zien er totaal verschillend uit. Bosstraat 26 is prachtig afgewerkt, terwijl er bij Bosstraat 29 totaal geen idee achter zit. Wij willen dat alle historische panden er weer mooi uitzien. De uitstraling van Bergen op Zoom willen we veranderen.”

De resultaten van de kwaliteitsbeoordeling zijn donderdagmorgen gepresenteerd en overhandigd aan wethouder Patrick van der Velden. Hij hoopt dat Vereniging Binnenstad nu doorzet. De gemeente Bergen op Zoom zal waar mogelijk ondersteunen.