Roosendaal

Subsidieregeling voor vergroenen van tuinen en daken in Roosendaal

Foto ter illustratie © Shutterstock

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Inwoners van de gemeente Roosendaal kunnen vanaf vandaag subsidies krijgen voor het vergroenen van daken en tuinen en het opvangen van regenwater. Op deze manier wil de gemeente haar inwoners helpen om tuinen klimaatadaptief in te richten.

Wethouder Inge Raaijmakers is de portefeuillehouder van de subsidieregeling. ‘’Het klimaat verandert. We krijgen steeds vaker te maken met extreem weer. Met grote gevolgen voor mens, natuur en milieu’’, vertelt ze. ‘’Daarom is het nodig om onze leefomgeving klimaatbestendig te maken.’’

In 2030 moet Roosendaal klimaatadaptief zijn. Dat betekent dat de gemeente dan zo is ingericht dat schade door extreme weersomstandigheden beperkt blijft. Het streven van Roosendaal Natuurstad is om de gehele gemeente met 15 procent te vergroenen. Meer groen draagt onder andere bij aan een grotere biodiversiteit.

Voorwaarden

Er zijn verschillende subsidies beschikbaar, zoals het aanleggen van een groen dak, het vergroenen van de tuin, het planten van bomen, het opvangen en vasthouden van water en het vervangen van tegels en bestrating door waterdoorlatende verharding. De subsidies zijn beschikbaar voor iedereen in de gemeente Roosendaal. Per subsidie kan er 25 procent vergoed worden, hier zit wel en maximaal bedrag aan. Voorwaarden voor de subsidies zijn terug te lezen via de website. De subsidies zijn beschikbaar tot 31 december 2022.