Roosendaal

Verhalen delen via de Verhalentelefoon

Foto: Pixabay / Alexas_Fotos

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Erfgoedcentrum het Tongerlohuys in Roosendaal gaat een week lang verhalen verzamelen uit de regio. Je kunt je verhaal delen via de Verhalentelefoon. Daarna gaan ze in de Verhalenbank waar iedereen je verhaal kan lezen.

 

De Verhalentelefoon is onderdeel van de Museumweek, die gehouden wordt van 20 tot en met 26 april. Het Tongerlohuys zoekt mensen met boeiende verhalen. Ben je of ken je iemand met een verhaal dat absoluut niet vergeten mag worden? Zend het in via de Verhalentelefoon.

Het mag een eigen verhaal zijn, maar net zo goed iets dat je ooit hoorde van een familielid, een kennis of buurtgenoot. Van anekdote tot jeugdherinnering, van dagboekfragment tot een indrukwekkende recente gebeurtenis; alles is welkom. Je kunt je verhalen het hele jaar door al delen via de website van het Tongerlohuys. Maar voor de Museumweek is een bijzondere manier bedacht om verhalen binnen te halen: de Verhalentelefoon.

Unieke manier

Tijdens de Museumweek hoef je niet zelf je verhaal in te sturen. In plaats daarvan wordt je gebeld door iemand van het Tongerlohuys en die schrijft jouw verhaal op. Later wordt dat mooi uitgewerkt. Natuurlijk zonder dat er iets aan wordt veranderd. Daarna komt het in de Verhalenbank te staan. Ook zijn ze door anderen in te zien en te lezen. Het gaat dan niet alleen om verhalen uit Roosendaal, ze mogen uit de hele regio komen.

Alledaagse verhalen geven net zo goed een beeld van het leven, toen of nu. Daarom verzamelt het Tongerlohuys die. Best uniek, want in de meeste musea kom je deze niet tegen. Terwijl ze, zeker gezamenlijk, onderdeel zijn van de geschiedenis van een stad, een dorp, een samenleving…

Doe je mee?

Vind je het leuk om via de Verhalentelefoon bij te dragen aan die groeiende verzameling? Geef je dan op via een e-mail. Je wordt in de Museumweek gebeld door iemand van het Erfgoedcentrum en die schrijft jouw verhaal op. Zet in je mailtje je naam, leeftijd, woonplaats, telefoonnummer en een korte omschrijving van het verhaal. Daarna wordt contact met je gezocht voor een afspraak.

Meer weten? Klik dan eens hier