Hoogerheide

Verhuizing BWI naar gemeentehuis kost 3 ton maar bespaart 50.000 per jaar

Han Verbeem Han Verbeem

Het gemeentehuis van Woensdrecht, aan de Huijbergseweg in Hoogerheide, krijgt een nieuwe indeling. Zo worden de diensten van de BWI in het pand ondergebracht. Ook het interieur van de biobliotheek krijgt een opknapbeurt en de ambtelijke werkplekken worden opnieuw ingedeeld. De aanpassingen kosten de gemeente zo’n drie ton maar leveren uiteindelijk een besparing van 50.000 euro per jaar op, zegt wethouder Jeffrey van Agtmaal. Het is de bedoeling dat in oktober BWI overgaat naar het aangepaste gemeentehuis,

Met de herinrichting van het gemeentehuis slaat de gemeente meerdere vliegen in één klap, zo stelt wethouder Van Agtmaal. De nieuwbouw dateert alweer van 2004 en de dienstverlening is de afgelopen zestien jaar veranderd. “Om bezoekers beter te kunnen ontvangen is het noodzakelijk dat er een aantal aanpassingen gedaan worden aan de inrichting van de centrale hal, receptie en de bibliotheek”, zegt de lokale bewindsman.

Renovatie BWI-pand niet haalbaar

Tegelijk is het verouderde gebouw van de BWI aan de Kromstraat dringend aan vervanging toe. Een renovatie blijkt té kostbaar en daarom is het logischer de diensten van BWI onder te brengen in de ruimtes van het gemeentehuis. “Op deze manier besparen we kosten enkomt alle dienstverlening onder één dak.” Zodoende krijgt het pand nog meer het karakter van een multifunctioneel gemeentehuis, wat destijds met de bouw al de oorspronkelijke opzet was.

Klantvriendelijke uitstraling

De centrale hal, met de gemeentelijke balies en de recepties, moet een meer klant- en bezoekersvriendlijke uitstraling krijgen. Ook de medewerkers van BWI, MEE en WijZijn Traverse verhuizen hun werkplekken van de Kromstraat naar het gemeentehuis.

Samenwerking en integrale toegang

Van Agtmaal: “Dit komt de samenwerking ten goede en hiermee komt ook de integrale toegang beter tot zijn recht. Inwoners van de gemeente Woensdrecht kunnen danvoor alle dienstverlening terecht op het gemeentehuis.”  De wethouder verwacht dat de verkoopopbrengsten van het huidige BWI-terrein de verbouwingskosten van zo’n 300.000 euro zullen dekken.