Wouw

Verhuizing Geerhoek naar Univé-pand komt dichterbij, gemeente wil pand kopen

Maarten Elst Maarten Elst

De verhuizing van het multifunctionele centrum De Geerhoek in Wouw komt steeds dichterbij. Het huidige pand is sterk verouderd en is niet meer geschikt voor alle dertig verenigingen die normaal gezien gebruikmaken van De Geerhoek. De gemeente Roosendaal is van plan het naastgelegen Univé-pand aan te kopen zodat de buurthuisfunctie kan worden opgeschoven naar een moderner pand. Met de verhuizing, die nog goedgekeurd moet worden door de raad, is ongeveer 1,3 miljoen euro gemoeid.

Door: Maarten Elst

De gemeente, Univé en het bestuur houden vooralsnog ‘een slag om de arm’, maar kunnen langzaamaan toosten op de naderende overeenkomst. De gemeente Roosendaal is van plan 1,3 miljoen euro uit te trekken voor het (voormalige) pand van Univé aan de Kloosterstraat, met zicht op de doorgaande Molensingel, in Wouw.

,,Het Univé-pand kwam leeg”, vertelt wethouder Toine Theunis. ,,Het kantoor van Univé Zuid-Nederland schuift op naar Sliedrecht. Wel blijft het bedrijf nog aanwezig in Wouw, maar in kleinere vorm. We zijn nog aan het uitzoeken hoe de ruimte van Univé via een aparte ruimte te bereiken is in de nieuwe Geerhoek.”

Duurder alternatief

De verhuizing van de Geerhoek van Kloosterstraat 19b naar Kloosterstraat 21 is noodzakelijk, zo vertelt wethouder Inge Raaijmakers. ,,Het pand is gedateerd, dat pand opknappen zou al gauw 1,9 miljoen euro kosten. Niets doen is ook geen optie, het oude pand naast het gesloopte deel van basisschool De Stappen voldoet niet meer aan alle eisen”, aldus de wethouder.

Ook Peter van Steekelenburg, bestuurslid van de Geerhoek, is enorm content met de vooruitzichten. ,,We zijn heel blij met dit nieuwe ‘hoofdkwartier’. Het heeft een betere ligging, is technisch goed en representatief voor de Geerhoek. Alle dertig verenigingen die gebruikmaken van de Geerhoek kunnen in het nieuwe pand, dat met een traverse zal worden verbonden naar de grote zaal van het oude pand, terecht”, aldus Van Steekelenburg.