Roosendaal

Verhuizing Poolse supermarkt naar oude Aldi-pand “gemiste kans”

Poolse supermarkt in Roosendaal

De Poolse supermarkt Polski Sklep

Paul Joachems Paul Joachems

Al jaren is er veel overlast rond de Poolse supermarkt aan de Gastelseweg in Roosendaal. Zo vond er afgelopen maandag een vechtpartij plaats tussen Poolse bezoekers van de supermarkt en enkele omwonenden. CDA-raadslid Robert Breedveld: “Een supermarkt in een woonwijk zonder parkeergelegenheid is vragen om problemen.”

Door: Paul Joachems

“De problemen lijken alleen maar groter en heftiger te worden”, vertelt het raadslid van het CDA, waarbij hij verwijst naar het gewelddadige incident van afgelopen maandagavond. “Het is niet leuk om in deze buurt te wonen als er zoveel overlast is”, aldus Breedveld.

Geheim rapport

Twee weken geleden lekte een geheim AKD-rapport uit waarin beschreven staat dat verhuizing naar het voormalige Aldi-pand aan de Philipslaan mogelijk zou zijn geweest. Breedveld: “De verhuizing naar het Aldi-pand zou de ideale oplossing zijn geweest in onze ogen. Voor inwoners, de gemeente en ook voor de supermarkteigenaar die dan ook van al het gezeur en het gezeik af is.” Met deze laatste opmerking verwijst Breedveld naar de overlast die omwonenden ervaren doordat supermarktbezoekers regelmatig in voortuinen en tegen gevels aan urineren.

VLP en PvdA stellen vragen

In de commissievergadering van vorige week waar het conflict rond de Poolse supermarkt op de agenda stond waren er vooral veel vragen van de VLP en de PvdA. Niet alleen gericht aan wethouder Toine Theunis maar ook richting Robert Breedveld van het CDA. Breedveld gaf tijdens die vergadering aan dat dit een “gemiste kans is voor ons allemaal.” Ook gaf hij te kennen dat de oplossing niet ligt in extra handhaving en toezicht: “Er is een groter probleem.”

Andere mogelijkheden

Breedveld vertelt dat er nu gekeken moet worden naar andere mogelijkheden: “Er was een mooie kans, die is in onze ogen nu ongedaan gemaakt en nu moeten er dus andere oplossingen komen om dit probleem op te lossen. We hebben in de gemeenteraad enkele toezeggingen gehad van het college waarbij het met name gaat om meer parkeergelegenheid in de straat. Ook inzet van extra handhaving en toezicht gericht op lik-op-stukbeleid en als er klachten zijn moet er gelijk worden ingegrepen. De supermarkt-ondernemer bijvoorbeeld dwingen een toilet te plaatsen in zijn supermarkt kan ook de overlast beperken”.