Tholen

Verkeershinder op Tholense- en Slaakbrug in oktober vanwege inspecties

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Vanwege inspecties aan de Tholense- en Slaakbrug is er van 3 tot 12 oktober verkeershinder op beide bruggen. Dit gebeurt in de vorm van een weg- of rijstrookafsluiting. Voor fietsers, bromfietsers en voetgangers blijven de bruggen wel open.

De liggers, lassen en verbindingen van beide bruggen worden tijdens de inspecties gecontroleerd. Zulke inspecties komen vaak voor bij bruggen, tunnels en sluizen die in de jaren 60, 70 en 80 zijn gebouwd. Door de zware belasting is er wel eens onderhoud en inspectie nodig.

Tholensebrug

De hoofdrijbaan van de Tholenseburg is tijdens de nachten van 3 tot en met 6 oktober, en 11 oktober, gestremd. De inspecties duren die nachten van tien uur ‘s avonds tot elf uur ‘s ochtends. Langzaam verkeer, fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de parallelweg. Autoverkeer wordt omgeleid via de Oesterdam (N659), de Oude Rijksweg (N289) en de A4. De extra reistijd bedraagt dan zo’n dertig minuten.

Slaakbrug

Inspecties op de Slaakbrug vinden plaats op 7 en 10 oktober. Daarom is op 7 oktober de brug gestremd van tien uur ‘s avonds tot zes uur ‘s ochtends. Dit geldt voor zowel autoverkeer als langzaam verkeer. Er is een omleiding via de Krabbenbeekweg (N656), Kreekweg en de Molenweg. Verkeer dat zwaarder weegt dan 35 ton wordt aangeraden om via de Tholensebrug te rijden, dit vanwege de gewichtsbeperking op de Vossemeerbrug. Fietsers, bromfietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de parallelweg.

Op maandag 10 oktober is er een rijstrookafsluiting. Al het verkeer kan dan gewoon passeren.