Roosendaal

Verloedering Rembrandtgalerij Roosendaal aangepakt

Dichtgetimmerde bovenwoningen aan de achterzijde van de Rembrandtgalerij © Christian Traets Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal verwacht dat de nieuwe eigenaar van panden in de Rembrandtgalerij snel begint met het opknappen van supermarkt Jumbo en de bovenwoningen. Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van de VVD over de verloedering in de buurt.

Roosendaal denkt dat de verbouwing van de Jumbo al in april of mei begint. De gemeente gaat er van uit dat de nieuwe eigenaar de supermarkt en de bovenwoningen zo snel mogelijk wil opknappen en verhuren. “Daarmee wordt een eerste positieve ontwikkeling in gang gezet waar hopelijk op voortgeborduurd kan worden in de verdere herontwikkeling,” schrijven burgemeester en wethouders aan de VVD.

Afvaldump en dichtgetimmerde huizen

Er wordt al jaren gepraat over het opknappen en aanpassen van het winkelcentrum in de Rembrandtgalerij. De galerij zelf is een paar jaar geleden al opgeknapt, maar aan de achterkant van de winkels is de verloedering doorgegaan. Volgens de VVD ligt de Gerard Doustraat vol zwerfafval en dumpen mensen hun rotzooi bij de ondergrondse containers. “Het negatieve beeld wordt sinds kort versterkt door de dichtgetimmerde panden boven de supermarkt,” aldus de VVD.

Alle verschuivingen zijn lastig

De gemeente Roosendaal heeft met woningcorporatie Alwel afspraken gemaakt over het opruimen en inzamelen van het afval. Maar de herinrichting van het winkelcentrum gaat wat langer duren, waarschuwt de gemeente. Dat komt omdat de Jumbo verplaatst en vergroot moet worden, de plek van de oude Jumbo moet weer worden gevuld en het buurtcentrum moet een echt wijkcentrum worden voor heel Stadsoevers. “Het schuiven van de functies is een behoorlijke opgave.,” aldus de gemeente.

Positief overleg met nieuwe eigenaar

Natuurlijk moet ook de nieuwe eigenaar van de panden de plannen zien zitten. Volgens de gemeente Roosendaal is het overleg over de herbestemming en de betaalbaarheid van de plannen positief. De nieuwe eigenaar “kent de plannen en heeft aangegeven mee te willen denken in de realisatie van de plannen,” schrijft de gemeente. Roosendaal verwacht dat er nog dit jaar een akkoord is tussen alle partijen.