Roosendaal

Vernieuwde Nieuwstraat en Kuiperstraat in Roosendaal krijgen vorm

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Sinds begin deze maand is de Roosendaalse Nieuwstraat op de schop gegaan. Aanleiding voor de herinrichting is de bouw van de nieuwe bioscoop in die straat.

De straat wordt een 30km/u gebied en krijgt veel meer groen. Er komt een zogenoemd shared space-gebied. “Dat is een gebied met weinig hoogteverschil waar mensen makkelijk doorheen kunnen wandelen. Maar ook fietsers en automobilisten maken gebruik van de gezamenlijke ruimte”, legt projectleider Arjan Buijsen uit.

Verkeer zal toenemen

“Met de komst van de bioscoop en de aanwezigheid van het theater zal ook het verkeer toenemen”, zegt wethouder Cees Lok. De gesprekken met bewoners over de herinrichting en de bereikbaarheid zijn volgens de gemeente gestart in december vorig jaar. De werkzaamheden in de Nieuwstraat duren ongeveer acht weken en zijn naar verwachting net voor de bouwvak klaar.

Als kers op de taart komen er drie palmbomen bij de entree van de parkeergarage. De bomen zijn afkomstig van de oude bioscoop-locatie en moeten de Hollywood-sfeer ten goede komen.