Wouw

Verrassende serie foto’s tijdens expositie fotoclub Wouw

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Wat is het verband tussen meerpalen en lucifers en tussen tractorbanden en een gans? Leden van fotoclub Wouw laten dat zien tijdens de expositie die onderdeel is van het foto en video weekend dat komend weekeinde plaatsvindt.

Het begint inmiddels traditie te worden bij fotoclub Wouw om een fotoketting te maken. Daarbij reageert de ene fotograaf op de foto van de andere totdat iedereen een foto heeft ingezonden. De ketting begon bij Cobie Dekkers, die de fotoketting coördineerde. Zij begon met de foto van een glas in lood raam. “De volgende kijkt dan wat er bij die foto past qua vorm, kleur of onderwerp”, legt ze uit.

Dekkers stuurde de foto in dit geval op naar Leon Breugelmans. Hij bekeek de foto van het glas in lood raam en herinnerde zich dat hij recent een bijpassende foto had gemaakt in Friesland. “Je ziet visnetten die ongeveer dezelfde kleur hebben als het glas in lood op de vorige foto”, zegt hij.

Ook de twee fotografen die na Breugelmans aan de beurt waren leverde een foto in waar water op te zien was. Om te voorkomen dat vervolgens alle foto’s over water zouden gaan maakte Wil Mensch thuis een abstracte foto. “Ik heb in een blok hout gaatjes geboord en daar heb ik lucifers in gezet. Om schaduwen te krijgen heb ik er verlichting bij gezocht”, zegt hij over de totstandkoming van zijn foto waarmee hij reageert op een foto met meerpalen.

Ik werd getriggerd door het water en het riet op de foto

Amade Driessen zocht het dichter bij huis met zijn natuurfoto. “Het is gemaakt bij het Rozenven op landgoed Visdonk, een natuurgebied aan de rand van Roosendaal. Dat is een heel mooi gebied waar ik bij alle weertypes heen probeer te gaan. Ik werd getriggerd door het water en het riet op de foto hiervoor”, zegt Driessen.

Foto- en video weekend

Het resultaat van de fotoketting is een serie foto’s die op het eerste oog weinig met elkaar te maken hebben maar toch allemaal dingen met elkaar gemeen hebben. Mensen die de fotoketting willen bekijken zijn welkom op het foto- en videoweekend dat op 5 en 6 november in De Geerhoek (Kloosterstraat) plaatsvindt. Er zijn foto’s van groep 8 leerlingen te zien en er gaan diverse video’s van de videoclub in première. De AV groep 1592 uit Rijen is dit jaar voor het eerst te gast bij de Wouwse club. Zaterdag is het te doen tussen twee en vijf uur en zondag tussen elf en vijf uur.