Bergen op Zoom

Vestingloop in Bergen op Zoom weer van start: ‘Verdubbeling van aantal wandelaars’

Anouk Houweling Anouk Houweling

De tweede editie van de Vestingloop in Bergen op Zoom gaat zondag van start. Een wandel en hardloopwedstrijd door het centrum van de stad. Met een verdubbeling van het aantal wandelaars gaan er zondag zo’n 1200 deelnemers van start, waarvan 200 wandelaars.

Voor wie nog mee wil doen met de Vestingloop in Bergen op Zoom zijn er nog maar een paar kaartjes over (verkrijgbaar op www.vestingloopbergenopzoom.nl). “We denken zondag uitverkocht te zijn en dan hebben we 1200 deelnemers over alle afstanden aan de start staan”, zegt organisator Perry Bakker van Epic in the Running. De deelnemers konden kiezen uit verschillende afstanden: een kidsrun van 1 kilometer, een 5 of 10 kilometer hardloopwedstrijd en een 10 kilometer wandeltocht. “We zien dit jaar zelfs een verdubbeling in het aantal wandelaars”, vertelt Bakker die denkt dat het lopen extra populair is geworden door de coronatijd.

We denken zondag uitverkocht te zijn

Stadspark Kijk in de pot is het decor van de start en finish van de Vestingloop. Vanuit daar vervolgen de deelnemers hun route door het centrum van Bergen op Zoom. “Je loopt langs alle monumenten en historische plekken die Bergen op Zoom kent”, vertelt Bakker. Zo lopen de deelnemers langs het Markiezenhof, het Ravelijn en onder de Gevangenpoort door. “Dat maakt het bijzonder”, zegt Bakker.

Je Loopt langs alle historische plekken die Bergen op Zoom kent

De voorbereidingen voor de Vestingloop in Bergen op Zoom zijn al in volle gang. Langs het parcours worden de hekken neergezet en de pijlen opgehangen. “We zorgen dat hier bij Kijk in de pot alles op zijn plek staat, zodat we zondag alleen nog de puntjes op de i moeten zetten”, zegt Bakker.