Hoogerheide

Vier jongeren organiseren Paaslunch voor ouderen in Hoogerheide

Mike, Bente, Inge en Kiki organiseren een Paaslunch voor 250 ouderen in Hoogerheide

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wat gebeurt er als vier jongeren met een hart voor de samenleving worden gestimuleerd om een activiteit te organiseren in hun dorp? Dan komt er verbinding tussen jong en oud. En dat is precies het doel van de Paaslunch die Mike (27), Inge (21), Bente (18) en Kiki (18) op woensdag 17 april organiseren op het Raadhuisplein in Hoogerheide.

De vier organisatoren werken allemaal bij de Albert Heijn aan de Haviksberg. Daarnaast hebben Mike, Bente en Kiki allemaal meegewerkt aan de vakantieweek van Stichting Happynezz, waar ook Inge dit jaar bij zal aansluiten.

Young Impact

Ter voorbereiding op het evenement, konden alle werknemers van de Albert Heijn deelnemen aan een workshop georganiseerd door Young Impact. Met Young Impact worden jongeren gestimuleerd om maatschappelijk betrokken te zijn door challenges uit te voeren, zoals het organiseren van buitenspeeldagen, ‘neem-je-oma-mee-om-boodschappen-dag’ of een sportdag tegen pesten.

Challenge

De nieuwste challenge is het organiseren van een Paasevenement voor het Paasweekend. Het is het aan de organistoren zelf om lokale en regionale sponsoren te vinden om de Paaslunch helemaal rond te krijgen. Dit gaat natuurlijk niet alleen over de etenswaren, maar ook om tafels en stoelen, servies, glazen, vervoer voor de gasten en versieringen.

Bloemen

Op woensdag 17 april zijn de gasten vanaf 10.30 uur welkom op het Raadhuisplein. Er is ruimte voor 250 ouderen. Tijdens de Paaslunch zullen ook de kinderen van basisschool De Poorte uit Woensdrecht aansluiten met hun zelfgemaakte bloemen, die zij samen met Bente, Inge, Kiki en Mike maken op woensdag 10 april. Dan krijgen zij ook meteen voorlichting over Young Impact.

Inschrijven voor de Paaslunch kan bij de service-balie van Albert Heijn Haviksberg. Hier is ook meer informatie verkrijgbaar. Mocht je Mike, Inge, Bente en Kiki willen helpen door middel van sponsoring of een donatie, neem dan contact op met Mike Matthijsse op telefoonnummer 06-49622227.