West-Brabant

Vier snelkraken bij BCC aan bod in Opsporing Verzocht

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In het tv-programma Opsporing Verzocht is een deel van de uitzending vrijgemaakt voor een viertal snelkraken die plaatsvonden bij elektronicaketen BCC in Zeeland en Noord-Brabant. De recherche gaat ervan uit dat de inbraken zijn gepleegd door één dadergroep.

Het vermoeden dat het in alle gevallen om dezelfde verdachten gaat, komt voort uit het feit dat steeds dezelfde werkwijze is gehanteerd. Bovendien zijn er camerabeelden van meerdere inbraken, waarbij één dader meermaals te zien is. Er zijn onder meer smartphones, tablets en laptops gestolen.

Getuige

De eerste inbraak dateert al van 14 september 2021 en vond plaats in Breda. In Veghel was het raak op 18 februari en een dag later werd een filiaal in Oostburg (Zeeuws-Vlaanderen) beroofd. Op 18 maart was de vestiging in Bergen op Zoom aan de beurt. Hier zijn door een alerte getuige filmbeelden gemaakt van de daders.

Veel schade

Het ging steeds om drie of vier personen, die de voordeur en het rolluik daarachter forceerden. Wanneer ze vervolgens toegang tot de winkel hadden, werden vitrines vernield en de elektronica geroofd. De schade was in alle gevallen groot. Bij de inbraak in Bergen op Zoom zijn camerabeelden gemaakt die tonen dat er vier daders naar binnen gaan en één man op de uitkijk staat, die nogal mank loopt.  Beelden uit Breda vertonen eerst twee daders die de boel verkennen. Even later komen ze terug en dan is er een derde man bij. Ook hun auto is gefilmd.

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 24 mei 2022 uitgezonden om 20.25 uur op NPO 1 en de volgende dag herhaald op NPO 1 om 13.35 uur. De politie hoopt dat getuigen en anderen die mogelijk informatie hebben zich melden.