Rijsbergen

Vierhonderd kinderen planten duizend bomen in Rijsbergen tijdens Nationale Boomfeestdag

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De schooldag van vierhonderd kinderen uit de gemeente Zundert stond woensdag in het teken van de Nationalen Bomendag. Het was de 65ste editie van het evenement, en Zundert had de eer om aan deze dag invulling te geven.

Op Nationale Boomfeestdag worden door heel Nederland zo’n tweehonderdduizend bomen geplant. In Rijsbergen plantte de vierhonderd kinderen, samen met zo’n tweehonderd volwassenen, duizend verschillende bomen en struiken.

Insectenhotel

Het gebeurde allemaal op het bedrijventerrein van Business Centre Treeport in Rijsbergen. “We hadden zowel een volwassenen-, als een kinderprogramma”, vertelt burgemeester Joyce Vermue. “Kinderen hebben bijvoorbeeld uitleg en workshops gehad over insectenhotels.”

Die workshop resulteerde in een de onthulling van een gigantisch zelfgemaakt insectenhotel op het bedrijventerrein. Daarna kwam de volgende, zware taak: het planten van duizend bomen en struiken. “We hopen op zo’n dag als vandaag het gesprek aan te gaan over hoe we de juiste aandacht kunnen geven aan klimaatverandering. Vandaag doen we dat dus door heel veel bomen te planten.”

Boomteelt

Maar naast klimaatverandering, heeft de bomendag nóg een doel. Dit jaar was het thema namelijk ‘(met) Bomen werken’. “We willen hiermee de jeugd bekend maken met het belang van de boomteeltsector. Want dat is erg belangrijk als we willen dat er in de toekomst voldoende bomen kunnen blijven groeien.”