West-Brabant

Vijf aanhoudingen voor opruiing, politie waarschuwt: Denk aan je toekomst!

Stockfoto: Pixabay / Hawksky

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Zaterdag zijn er in deze politieregio vijf mensen opgepakt op verdenking van opruiing. De politie geeft een duidelijke boodschap mee aan mensen die overwegen in apps of op social media anderen aan te zetten tot rellen en geweld: Je riskeert nogal wat…

Zaterdagmiddag is op het politiebureau in Bergen op Zoom een 17-jarige jongen uit Nieuw-Vossemeer aangehouden. ’s Avonds zijn een 17-jarige man en een 19-jarige vrouw uit Roosendaal en een 24-jarige en 28-jarige man uit Tilburg thuis gearresteerd. Alle verdachten zijn aangehouden op verdenking van het via social media plaatsen van opruiende berichten. Ze zitten vast voor onderzoek.

Denk aan je toekomst!

De politie geeft een duidelijke waarschuwing af: “Denk goed na voor je een bericht plaatst of deelt op social media of in chatgroepen. Dit kan grote consequenties hebben. Opruiing is een strafbaar feit. Niet alleen het plaatsen van dit soort berichten, maar ook het delen ervan kan grote gevolgen hebben. Voor dit soort vergrijpen krijg je een strafblad. En een strafblad heeft grote gevolgen voor je toekomst. Dus plaats/deel dit soort berichten niet en blijf thuis!”