Wouw

Vijf arrestaties op woonwagenkamp in Wouw

Redactie Redactie

Woensdagochtend was er een integrale controle bij 9 wagens op het woonwagenkamp aan de Boterstraat in Wouw. Bij dat onderzoekn zijn 5 verdachten aangehouden.

Bij het onderzoek op het Wouwse woonwagenkamp zijn 3 hennepkwekerijen aangetroffen die in totaal 634 planten telt. Daarnaast is er elektriciteitsfraude ontdekt bij 6 woonwagens en nog een aantal overtredingen. Een voorbeeld daarvan is bouwen op gemeentelijke grond zonder toestemming. Het is ook opvallend te noemen dat er rode diesel is gevonden en daarom is de douane direct ingeschakeld.

Het integrale onderzoek op woensdagochtend was een samenwerking tussen de politie, de gemeente, het Openbaar Ministerie, de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, de sociale recherche en de belastingdienst. Burgemeester Niederer zegt het volgende over de inval op het woonwagenkamp in Wouw: “We treden als één op en leggen gegevens en bevindingen bij elkaar. Dat levert een schat aan informatie op. Uiteraard blijven we controleren of zaken op orde worden gebracht.”

De aanleiding voor het onderzoek was een hoog aantal meldingen over mogelijke hennepteelt op het woonwagenkamp.