Bergen op Zoom

Vijf “gedumpte” vaten in bosgebied Bergen op Zoom zijn van aannemer

Foto: © 112Markiezaten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De politie heeft dinsdagavond vijf grote vaten gevonden in het bosgebied bij Bergen op Zoom. De vaten lagen verspreid over vier plekken aan de Zuidgeest en het Zandven. De brandweer heeft metingen gedaan.

Door: Bianca van Vugt

Vijf grote vaten op vier verschillende plekken. De meeste vaten waren gevuld. Dat was de vondst dinsdagavond in het bosgebied bij Bergen op Zoom. De politie vond de vaten aan de Zuidgeest en het Zandven. Bij vaten in het buitengebied denk je al snel aan de dumping van drugsafval. Maar het blijkt hier toch net even anders te zitten.

De politie en de brandweer hebben dinsdagavond de omgeving van één van de vaten afgezet. Zo kon de brandweer in alle rust metingen uitvoeren. Toen dat klaar was, zijn ze weer vertrokken. De vaten bleven staan. Want wat blijkt: ze zijn van een aannemer. En die is voor de gemeente Bergen op Zoom aan het werk in het buitengebied.

In de vaten zit een emulsie, een vloeistof. Deze vloeistof wordt onder het wegdek gespoten. In het bosgebied liggen onverharde paden. Door er emulsie onder te spuiten, worden ze steviger. De vaten zullen er niet lang meer staan, want de aannemer is bijna klaar met het versterken van de paden.