Geen regio geselecteerd

Vijf theaterverenigingen krijgen onderdak in oude Da Vinci

Vijf theaterverenigingen krijgen onderdak in het oude Da Vinci aan de Bovendonk © ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Tiuri, Drie Maal Plankenkoorts, Jong!, Respect en Plak krijgen onderdak in het voormalige schoolgebouw van Da Vinci aan de Bovendonk in Roosendaal. Dat zegt wethouder Toine Theunis tegen BN DeStem.

De vijf theaterverenigingen zitten nu in het voormalige Essent-gebouw aan het Kadeplein. Ze moeten daar weg, omdat het pand waarschijnlijk is verkocht. Het was de bedoeling dat de clubs een plaatsje zouden krijgen in De Suite, maar woordvoerder van de vijf verenigingen, oud-burgemeester Michel Marijnen, zegt in de krant dat de voorkeur uitgaat naar het oude Da Vinci. De oude school biedt volgens hem meer mogelijkheden.

Naast de vijf theaterverenigingen komen in het pand aan de Bovendonk ook Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale, modelspoorvereniging Post B en filmclub Ersa te zitten. Deze clubs zitten in het voormalige klooster Mariadal, maar komen door verbouwplannen ook op straat te staan.

Aan het oude Da Vinci moet nog veel worden verbouwd, bovendien moet ook het bestemmingsplan worden gewijzigd. Dat gaat tijd kosten. Wethouder Toine Theunis verwacht dat de eerste vereniging uit het Mariadal na de zomer de oversteek gaat maken. De andere verenigingen volgen waarschijnlijk in het najaar.