Roosendaal

Vijfde “Pluim” tijdens Leutmart Tullepetaonestad

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Tijdens de Leutmart van maandag 27 februari werd de vijfde (Vosse)Pluim uitgereikt aan Martine van de Kar. De uitreiking werd rond 17.15 uur verricht door Prins Ruben op de Oude Markt in Roosendaal. Volgens de commissie heeft Martine van de Kar een flinke bijdrage geleverd aan de carnavals activiteiten voor de Tullepetaonse jeugd. Met de Suitekids heeft ze het Tullepetaons kinderliedje verzorgt, ze heeft meegewerkt aan de Brakkenzooi, de Paplepel-cd en het Muziekspektaokel; het kinderkoor van de Kindermiddag stond onder leiding van Martine. Ook was ze achtergrondzangeres bij het Priense Swaree.

De Pluim is een prijs die bestaat uit een speciaal voor dit doel ontworpen trofee, een draaginsigne en een geldbedrag van 111 euro. De prijs is bedoeld voor Tullepetaonen met bijzondere verdiensten op het gebied van het Tullepetaons Jeugdcarnaval. De toekennende commissie geeft er voorkeur aan dat het aan de onderscheiding verbonden geldbedrag door de winnaar wordt besteed aan activiteiten voor de Tullepetaonse jeugd.

De Pluim 2017 wordt de vijfde in zijn serie. Eerdere winnaars waren Lenny Hamans, Wa Nukt Da Nou, RAC en Bert Mathijssen. De (Vosse)Pluim werd ingesteld ter gelegenheid van het afscheid van Ad Vos als voorzitter van Stichting Carnaval Roosendaal. Op zijn verzoek werden cadeaus ter gelegenheid van dat afscheid gereserveerd voor het elf keer, jaarlijks, uitreiken van de prijs.