Hoogerheide

Vijftig nieuwe bomen in Woensdrechtse speeltuinen

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De gemeente Woensdrecht doet woensdag mee aan Nationale Boomfeestdag door vijftig nieuwe bomen te planten. De eerste bomen gingen de grond in aan de Vuurdoorn in Hoogerheide. De burgemeester en wethouders plantte daar samen met een aantal kinderen een handjevol bomen.

De bomen moeten zorgen voor een gezonde leefomgeving. “Ze dragen bij aan schone lucht, biodiversiteit en zorgen voor schaduw. Ze zorgen ervoor dat het koel blijft, en op dit moment zien we dat er in sommige speeltuintjes nog te weinig bomen zijn. Daarom hebben we besloten om bij verschillende speeltuinen in de gemeente nieuwe bomen te planten”, licht wethouder Jeffrey van Agtmaal toe. Ondertussen scheppen een aantal kinderen naar hartenlust de aarde over de kluiten van de bomen.

Wethouder Van Agtmaal legt uit dat de gemeente gebruik heeft gemaakt van de Gala-subsidie voor dit groene initiatief. Gala staat voor Gezond en Actief Leven Akkoord. Dit geld (ongeveer 20.000 euro voor dit project) mag de gemeente inzetten voor het stimuleren van gezondheid, sport en bewegen, preventie en het versterken van de sociale basis. De vijftig bomen komen in de verschillende dorpskernen van de gemeente.