Roosendaal

Vijftig sportkampioenen gehuldigd tijdens Sportgala Roosendaal

De genomineerden op het podium | Foto: Robert Schuurman.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Roosendaal is een echte sportstad. Dat concludeert de organisatie van Sportgala Roosendaal. Vrijdag vond namelijk de uitreiking plaats van de sportman van het jaar, sportvrouw van het jaar, sportploeg van het jaar en het talent van het jaar. Ook zijn vijftig sportkampioenen gehuldigd.

Presentator Wim van den Broek en wethouder Sanneke Vermeulen hadden het vrijdag erg druk met het huldigen van alle kampioenen. “Dat Roosendaal een echte sportstad is, werd vrijdag bewezen”, laat de organisatie weten. En daarmee doelen ze niet alleen op de winnaars en genomineerden, maar ook op alle sportkampioenen die op hoog niveau presteren in verschillende disciplines.

Sportman en sportvrouw

Judoka Ennio Mertens, marathonrenner Sierd Sikkema en bokser Cas van Peer waren de genomineerden voor de titel sportman van het jaar. Ennio Mertens is de uiteindelijke winnaar geworden. Bij de vrouwen ging de strijd tussen bokser Chelsey Heijnen, amazone Thalia Rockx en atleet Amy Hasselton. Hier ging de prijs naar Chelsey Heijnen.

Talent van het jaar

Ook was er een categorie sportploeg van het jaar. Rugbyteam RC RCC 1, zwemgroep ZPV Hieronymus Masters 20+ en turnploeg Dynamo Team Supplement A waren hiervoor genomineerd. De turnploeg heeft de titel gewonnen. In die ploeg zat tevens het ‘talent van het jaar’: Joany van Bodegraven. Voormalig captain van het Nederlands rugby elftal Dirk Danen kreeg diezelfde avond een oeuvre award.