Zundert

Viskraam op weekmarkt in Zundert volledig uitgebrand, eigenaar in shock

ZuidWest Update en Omroep Brabant ZuidWest Update en Omroep Brabant

De schrik sloeg Daniël Roeleveld om het hart, toen zijn viskraam donderdagmiddag op de weekmarkt in Zundert volledig uitbrandde. “We hebben zelf nog geblust en dachten het vuur onder controle te hebben, maar in vijf minuten tijd stond hij helemaal in lichterlaaie”, zegt hij vol ongeloof. “Ik ben lichtelijk in shock.”

Een deel van het zwartgeblakerde karkas staat nog op de markt in Zundert, omgeven door bluswater. Er is weinig meer over van wat ooit de viskraam van Daniël Roeleveld was. “Dat was even schrikken”, zegt hij.

Een paar uur eerder zag de wereld er voor hem nog heel anders uit. Hij verkocht, zoals al vele jaren, vis in het dorp, toen Daniël plots een brandlucht rook. “We zijn meteen gaan kijken en zagen een klein vlammetje in de afzuiging”, zegt de visboer.

Het ging ontiegelijk snel.

“Onmiddellijk hebben we alle gastanks uitgezet en iedereen weggestuurd. We hebben zelf nog geblust en dachten het vuur onder controle te hebben. Maar in het rookgaskanaal zaten toch nog vlammen. Daarna stond hij in vijf minuten volledig in lichterlaaie. Het ging ontiegelijk snel.”

Toen de boel duidelijk niet meer te redden was, begon Daniël te gillen om iedereen te waarschuwen. Andere marktkooplui startten hun wagens en namen zo veilig afstand van het vuur. Dat was nodig ook, want een van de gastanks in de kraam ontplofte. Niemand raakte gewond.

Het belangrijkste is dat niemand gewond is geraakt.

Een paar uur later ruikt het op de weekmarkt nog steeds een beetje naar gas. De brandweer heeft de gastanks gecontroleerd laten leeglopen om ze daarna mee te nemen. De uitgebrande kraam trekt veel bekijks van nieuwsgierige mensen.

In de tussentijd heeft Daniël kopzorgen genoeg. “Ik moet bedenken hoe we zakelijk gezien verder kunnen. Je probeert een oplossing te bedenken: hoe gaan we morgen verder? En overmorgen? Maar dat zijn zorgen voor later. Het belangrijkste is dat niemand gewond is geraakt.”

Lees ook: Viskraam ontploft op weekmarkt in Zundert: ravage is groot
Foto: Streekomroep ZuidWest