Roosendaal

Vlag in top: bouw bioscoop bereikt hoogste punt

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De nieuwbouw van de Roosendaalse bioscoop heeft het hoogste punt bereikt. Vrijdag ging de vlag in top en werd er geproost op een goed verloop van de werkzaamheden.

Het hoogste punt van de nieuwe bioscoop in Roosendaal is niet eens de bioscoop zelf. En ook niet een van de appartementen die erboven komen. Nee, het hoogste punt van het gebouw is de liftschacht, want die steekt 40 centimeter boven de rest uit.

Servicebioscoop met 6 zalen

Trots loopt Carlo Lambregts, directielid van C-Cinema, door de grote betonnen ruimtes. Nu zijn ze nog ruw en kaal, maar het is duidelijk dat Lambregts al helemaal voor zich ziet hoe de Roosendaalse bioscoop er uit zal zien. Zijn bioscoop krijgt 6 filmzalen in totaal, 3 beneden en 3 boven.

“Als je een rondje loopt, dan zie je op de begane grond 3 zalen en een grote foyer plus een trap en een lift om op de tweede etage te komen,” wijst hij enthousiast aan. Het wordt een servicebioscoop. Dus er komt ook een grote keuken waar je iets lekkers kunt bestellen tijdens het filmkijken.

Hele familie verhuist mee

Lambregts is helemaal verweven met de bioscoop in Roosendaal. “Toen we in de bioscoop begonnen, hebben wij 28 jaar boven de bioscoop gewoond. Samen met onze kinderen en inmiddels kleinkinderen hebben we dat voortgezet. En die hebben dus uiteindelijk besloten om dat ook te doen in de nieuwe bioscoop,” glimlacht hij tevreden.

Het is de bedoeling dat de nieuwe bioscoop aan de Nieuwstraat in Roosendaal in juni open gaat.