West-Brabant

Vliegtuigspotters kijken uit naar B-25 Mitchell uit Tweede Wereldoorlog

Foto: © Wikimedia Commons

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht houdt deze week trainingen en examens met een B-25 Mitchell bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog. Van dinsdag tot en met vrijdag vliegt de B-25 tussen de vliegbases Woensdrecht en Gilze-Rijen, telkens met andere vliegers.

Door: Bianca van Vugt

Vliegtuigspotters kijken uit naar de trainings- en examenvluchten die deze week worden gehouden met de B-25 Mitchell bommenwerper. Het Amerikaanse vliegtuig werd veel ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht zet de B-25 van dinsdag tot en met vrijdag in voor trainingen en examens. Dat meldt de KLHV op haar Facebookpagina.

De B-25 Mitchell vliegt elke dag tussen 10.30 uur en 17.00 uur een paar keer heen en weer tussen de vliegbases Woensdrecht en Gilze Rijen. Er zitten telkens andere piloten in. De vluchten op woensdag zijn nog onder voorbehoud. Maar er kunnen op het laatste moment ook nog extra vluchten worden toegevoegd.

Op de Facebookpagina van de KLHV vind je ook een filmpje over de restauratie van een B-25 Mitchell bommenwerper. Dus mocht het je deze week niet lukken een glimp op te vangen, tijdens één van de geplande vluchten, klik dan hier om het toestel in actie te zien.