Roosendaal

Vlietpark wordt bijzondere plek voor elke Roosendaler

Redactie Redactie

Roosendalers willen dat het nieuwe Vlietpark een open, groene ruimte wordt, waarin ze kunnen wonen, werken, studeren en ontspannen. De gemeente Roosendaal heeft ideeën van Roosendalers verzameld om de plannen voor het Vlietpark te kunnen uitwerken.

Het Vlietpark moet nog worden aangelegd. Het komt in het oostelijke deel van Stadsoevers. Roosendalers hadden veel ideeën over het gebied. En ze willen duidelijk dat het Vlietpark een plek wordt voor alle Roosendalers. De gemeente verwerkt de ideeën in de plannen voor het park. Daarin zet de gemeente de ambitie, de ruimtelijke principes en de ontwikkelscenario’s voor het Vlietpark. 

Oud combineren met nieuw

In het nieuwe Vlietpark moet oud en nieuw samenkomen. De gemeente noemt de historische kenmerken van het gebied ‘de ruggengraat van Stadsoevers’. Denk dan aan de open ruimtes en de vroegere turfvaart De Vliet. Daar komen nieuwe dingen bij, zoals een lijnenspel van paden en afwisselende velden met een eigen uitstraling. Het park moet gebruikt kunnen worden voor verschillende dingen, sommige rustig, sommige juist dynamisch.

Nieuwe woonvormen 

De gemeente Roosendaal wil ook nieuwe woonvormen uitproberen. Bijvoorbeeld tiny houses of combinaties van wonen, werken en zorgen. Er komt ook een Urban Sportspark. Daar kunnen Roosendalers zich elke dag ontspannen, maar er kunnen daar ook festivals en evenementen worden gehouden. Het voetbalstadion en het EKP-gebouw blijven belangrijk in het Vlietpark en gezichtsbepalend.

Wethouder Toine Theunis: “We zetten er gezamenlijk de schouders onder in de overtuiging dat we met lef dit uitdagende project tot een groot succes gaan maken; een bijzondere plek waar iedere Roosendaler van gaat genieten.”

Stadsoevers krijgt vorm

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan Stadsoevers. Afgelopen zomer is de Zwaaikom vergroot en zijn de eerste betonelementen aangebracht. De ‘luie trappen’ (trappen die niet steil zijn) krijgen ook steeds meer vorm. Binnenkort begint het bouwrijp maken van een deel van de Noordlaan. En de woningen van het voormalige Essentgebouw gaan begin 2020 in de verkoop.

De Beekblokken moet nog worden ontwikkeld. Hiervoor wordt aan het eind van dit jaar een projectontwikkelaar gekozen. Ook het grondwerk voor het eerste deel van de ecologische verbindingszone voor de Wipwei begint aan het eind van dit jaar.