Roosendaal

VLP en Roosendaalse Lijst willen antwoorden over scanauto

Foto: ©Parkeerbeheer Bergen op Zoom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Roosendaalse Lijst en de VLP willen weten of de gemeente Roosendaal al heeft onderzocht wat de voor- en nadelen zijn van een scanauto. Een scanauto kan razendsnel bij honderden kentekens controleren of betaald is voor een parkeerplek. Buurgemeente Bergen op Zoom heeft al zo’n scanauto.

De gemeenteraad van Roosendaal heeft burgemeester en wethouders begin juli gevraagd een onderzoek te doen naar de scanauto. De politieke partijen zagen allemaal grote voordelen. Volgens hen betaalt een scanauto zichzelf snel terug.

1200 kentekens per uur

Er kunnen namelijk zo’n 1200 kentekens per uur worden gecontroleerd, terwijl parkeerwachters er maar 70 kunnen doen. En de boetes kunnen supersnel worden uitgedeeld. Ook blijken mensen vaker gewoon te gaan betalen voor het parkeren uit angst voor een bekeuring van de scanauto. Hierdoor zou dit systeem veel geld kunnen opleveren voor een gemeente.

Partijen wachten op antwoorden

Roosendaalse Lijst en de VLP willen graag weten of burgemeester en wethouders al hebben onderzocht of zo’n scanauto inderdaad geld oplevert, bijvoorbeeld door te gaan praten met andere gemeenten die al zo’n auto hebben rondrijden. Als het onderzoek nog niet klaar is, willen de partijen graag weten wanneer de gemeente verwacht wél klaar te zijn en antwoorden te kunnen geven.