Roosendaal

VLP in Roosendaal wil helderheid over Brugstraat

Foto: © Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VLP in Roosendaal wil weten welke plannen de gemeente heeft met de Brugstraat in Roosendaal. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

De VLP reageert op een artikel in BN DeStem waarin omwonenden van de Brugstraat klagen over overlast. Er zou niet alleen last zijn van drugs- en geluidsoverlast, maar ook van verloedering door slecht onderhouden huizen.

Welke werkgroep?

Volgens wethouder Toine Theunis is er een raadswerkgroep bezig een plan te maken om het gebied rond de Brugstraat te verbeteren. De VLP wil weten welke raadswerkgroep hiermee wordt bedoeld. En wat die groep precies gaat doen.

Extra controles

Er zouden de afgelopen maanden extra controles zijn uitgevoerd in woningen aan de Brugstraat. Als je geen familie van elkaar bent, mag je er met maximaal 4 mensen wonen. Omwonenden vermoeden dat er veel meer mensen per pand wonen, zodat de eigenaren meer verdienen. De VLP wil van de wethouder weten hoe vaak de gemeente dat soort huizen heeft gecontroleerd. En of er inderdaad regels worden overtreden.

Cijfer leefbaarheid gestegen

De VLP was verbaasd over een brief die gemeente Roosendaal op 30 oktober stuurde aan de gemeenteraad. Daarin stond dat het cijfer voor de leefbaarheid in de Stationsbuurt is gestegen van een 3 naar een 8. Het gevoel van leefbaarheid en veiligheid zou zijn toegenomen. De VLP vraagt zich af hoe de Stationsbuurt een 8 kan krijgen, terwijl omwonenden van de Brugstraat klagen over overlast. De partij wil graag een kopie van het evaluatierapport.