Roosendaal

VLP is her en der opschietend onkruid meer dan beu

Foto: Eric de Regt

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Namens de VLP hebben de Roosendaalse raadsleden Eric de Regt en Wilbert Brouwers vragen gesteld aan de burgemeester, over het onderhoudsniveau van de openbare ruimte. In folders worden allerlei mooie toeristische plekjes getoond, melden ze. Maar in de praktijk ziet het er behoorlijk anders uit.

De klacht is gebaseerd op eigen waarneming, schrijven De regt en Brouwers. Alleen al een rondje door Wouw laat zien dat het afgesproken minimale onderhoudsniveau C vaak niet wordt gehaald. Inwoners laten ook geregeld weten niet blij te zijn met hoe de openbare ruimte er bij ligt, stelt de partij. Het is volgens hun schrijven niet alleen een terugkerend probleem, het komt zelfs steeds vaker voor. Met als uitzondering het centrum van Roosendaal, omdat daar een niveau A voor geldt.

Deels in eigen beheer oppakken

DE VLP’ers willen weten of er wel voldoende toezicht wordt gehouden op het onderhoud. Dat wordt vaak ingekocht bij derden en de vraag is of die de gemaakte afspraken nakomen. Blijkbaar is het lastig én prijzig om aannemers te vinden die een constante kwaliteit kunnen leveren, daarom vragen Brouwers en De Regt zich af of het niet beter is als de gemeente een deel van het werk in eigen beheer neemt.

Ze willen graag weten hoe het college aankijkt tegen de huidige situatie en de aangedragen oplossing. Tevens wordt gevraagd om eens inzichtelijk te maken wat het extra zou kosten wanneer ook elders in de gemeente onderhoudsniveau B of zelfs A zouden gelden.