Wouw

VLP: Markt in Wouw moet worden opgeknapt om visitekaartje te blijven

Het gras op de Markt in Wouw (foto: VLP Roosendaal)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VLP Roosendaal baalt er van dat de Markt in Wouw er niet netjes bij ligt. De grasmat zit vol modderige gaten en er zouden ook nog wel wat bloembakken en bankjes bijgezet kunnen worden, aldus de VLP. De partij wil ook weten wat er gaat gebeuren met het oude raadhuis, nu restaurant Mijn Keuken daar is weggegaan. Volgens de VLP hoort de Markt in Wouw een visiteplaatje te zijn voor het dorp.

Het is de VLP opgevallen dat de conditie van de grasmat op de Markt in Wouw erg slecht is. En dat terwijl er juist maatregelen genomen zijn om dat te voorkomen. “Enige jaren terug is de grasmat op de Markt bewust verstevigd en hier en daar voorzien van grasbetontegels ter fundatie bij gebruikmaking van zwaar materieel bij evenementen. De Markt zou hierdoor in betere conditie moeten blijven en een nog groenere aanblik geven op momenten waarop er geen activiteiten zijn,” schrijven de raadsleden Eric de Regt en Toon Jochems aan de gemeente.

Grasbetontegels lijken weinig te helpen

De Regt en Jochems vragen zich af of de grasbetontegels genoeg helpen om de grasmat goed te houden. En of de gemeente Roosendaal er wat aan wil gaan doen. De raadsleden denken dan niet alleen aan het opknappen van de grasmat, maar aan het opknappen van de hele Markt. Zodat het netjes is, en blijft, bij de terrassen en tijdens evenementen. Het liefst met meer groen, bloembakken en bankjes.

Toekomst van oude raadhuis

De VLP wil ook weten wat er gaat gebeuren met de andere blikvanger op de Markt in Wouw: het oude raadhuis. Daar zat restaurant Mijn Keuken, maar die is gestopt. De Regt en Jochems vragen zich af wat er allemaal is toegestaan in het pand.