Roosendaal

VLP: Parkeren voor studenten van AD-academie moet verbeteren

© Archief ZuidWest Update

Redactie Redactie

De komst van de Associate Degrees Academie in Roosendaal is volgens de VLP een waardevolle bijdrage aan de gemeente. Maar volgens de partij is het parkeren rondom het gebouw een regelrecht drama.

 

 

 

In de omliggende straten mogen alleen vergunninghouders parkeren. Studenten kunnen wel hun auto kwijt in de ondergrondse parkeergarage Mill Hill, alleen kost dit acht euro per dag. Een duur grapje voor veel studenten. Daarom parkeren zij hun auto in het noordelijk deel van de Kennedylaan, wat weer zorgt voor overlast voor omwonenden.

Voorbeeld

VLP wil dat de gemeente hier iets aan doet en heeft daarom aan het college gevraagd om het voorbeeld van Fontys Hogeschool in Tilburg te volgen. Daar kunnen de studenten gratis parkeren op eigen terrein. Als dat terrein vol is, mogen studenten voor één euro parkeren op het terrein tegenover de school. De VLP wil van  het college weten of er alternatieven zijn. Zij stellen voor om de Mill Hill parkeergarage voor studenten ter beschikking te stellen met een speciale vergunning, zodat ze hier gebruik van kunnen maken tegen gereduceerde tarieven of om de OV-verbinding te verbeteren.