Wouw

VLP pleit voor meer starterswoningen in Wouw: ‘Jongeren willen hier blijven’

De VLP vraagt zich af of het Geerhoekgebouw zich leent voor starterswoningen.

Sven de Laet Sven de Laet

Als het aan de VLP ligt, komen er meer starterswoningen in Wouw. Raadslid Eric de Regt ziet de ingrijpende wijzigingen in het Geerhoekgebied als de ideale kans om woningen te creëren. Hij is benieuwd of de gemeente dat wil meenemen in haar visie op het gebied, die later dit jaar wordt gepresenteerd.

Net als in veel andere plaatsen, is ook in Wouw het gebrek aan starterswoningen groot. “Jongeren willen graag in het dorp blijven”, vertelt De Regt. “Maar er is nauwelijks aanbod. En al helemaal niet in de prijsklasse die bij hen past. Wij krijgen als VLP met grote regelmaat vragen van Wouwse jongeren over dit probleem.”

Volgens het raadslid dient de oplossing zich aan, nu het Geerhoekgebouw leeg komt te staan. “Een geschikte locatie voor starterswoningen. Bijkomend voordeel is dat een karakteristiek pand voor het dorp op deze manier deels behouden kan blijven. Mét een eigentijdse bestemming.”

De VLP wil nu van het college weten wat zij van de plannen vindt. Daarbij wijst de partij ook nog naar de nabijgelegen Wouwse Sporthal. “Wat ons betreft kan die ook bij de nieuwe visie betrokken worden.: