Roosendaal

VLP Roosendaal groeit met één zetel door overstap van Femke Peters

Femke Peters

Femke Peters

Kitty Joachems Kitty Joachems

Sinds maart 2022 maakt Femke Peters onderdeel uit van de Roosendaalse gemeenteraad. Samen met fractievoorzitter Bejar Taher vormde ze de D66-fractie. Nu stapt ze over naar de VLP. Die partij was ook zonder Peters al de grootste partij sinds de verkiezingen. Met de komst van Peters groeit VLP Roosendaal naar twaalf zetels.

In een persbericht laat de VLP vrijdag weten dat de overstap per direct ingaat. Volgens het bericht zocht Peters zelf contact met VLP Roosendaal “omdat ze toch liever het VLP-geluid laat horen. De gesprekken die ze vervolgens voerde met het bestuur en de fractie van de VLP gaven van beide kanten een goed gevoel”, zo staat te lezen in het persbericht.

De partij laat weten blij te zijn met de komst van Peters. “Wij denken dat ze zeker van toegevoegde waarde gaat zijn om de ambitieuze doelstellingen voor de stad en de dorpen te kunnen realiseren”, aldus de fractie. Welke onderwerpen ze precies gaat oppakken moet nog nader worden afgestemd.

Voor D66 betekent dit dat de partij een zetel moet inleveren. Fractievoorzitter Bejar Taher laat aan onze redactie weten dat het vertrek van Peters onverwacht komt. “Ik vind het erg jammer maar wens haar succes toe. Ik ga door als eenmansfractie D66 Roosendaal”, zegt Taher.