Wouw

VLP Roosendaal verbaasd over omvormen wandelpad tot verbindingsweg in Wouw

Foto: VLP Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

VLP Roosendaal is verbaasd over de aanleg van een verbindingsweg tussen de Boomhoefstraat en Heining in Wouw. Daar lag eerst alleen een wandelpad. Volgens de partij voelen buurtbewoners zich overvallen. Ze zijn bang dat de nieuwe weg gaat zorgen voor sluipverkeer in de wijk. De VLP stelt er daarom vragen over aan burgemeester en wethouders.

De VLP-raadsleden Eric de Regt en Toon Jochems willen weten of de gemeente Roosendaal een vergunning heeft gegeven voor de nieuwe weg in Wouw. Omwonende hebben hen verteld dat ze nooit door de gemeente op de hoogte zijn gesteld. “De bewoners van het wijkje ‘de Bomen’ voelen zich overvallen,” schrijven De Regt en Jochems aan burgemeester en wethouders. “Er is angst dat dit verbindingsweggetje het nodige sluipverkeer in de wijk gaat opleveren en dat dit ook de verkeersveiligheid en de rust niet ten goede komt.”

Van wie is die weg?

De Regt en Jochems vragen zich af waarom de weg wordt aangelegd, wie het heeft aangevraagd en wie het gaat betalen. De VLP wil weten of het een particuliere weg is, of een weg van de gemeente. En dan is er nog het verrassingselement: hadden de bewoners dit kunnen weten? “Uw policy is om aanpassingen in de openbare ruimte in de regel vooraf te bespreken met omwonenden,” aldus De Regt en Jochems. “Is dat hier gebeurd en zo ja, met wie, hoe en wanneer? Zo nee, waarom niet?”

De raadsleden zien ook niet hoe de aanleg van de weg past binnen het groenbeleid van de gemeente. Want er verdwijnen nu een stuk plantsoen en een wandelpad. Tegelijkertijd zal er meer verkeer komen. “Dit nieuwe weggetje kan sluipverkeer opleveren tussen Heining en de Boomhoefstraat en vice versa,” verwacht de VLP. De partij wil weten of de gemeente daar rekening mee houdt en zal proberen om het sluipverkeer tegen te houden. Vooral ook, omdat er vlakbij een kleine speeltuin is. De Regt en Jochems willen aandacht voor de verkeersveiligheid rond de speelplek.