Roosendaal

VLP stelt college vragen over vandalisme Passarelle in Roosendaal

De Passerelle in Roosendaal © Archief/ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Raadsleden Arwen van Gestel en Wilbert Brouwers van de VLP in Roosendaal hebben vragen gesteld aan het college van B&W over het vandalisme aan de Passerelle.

De Passerelle is een brug die ligt over het spoor in Roosendaal en verbindt de Stationsstraat met het parkeerterrein van het Herstaco-stadion. De aanleg in 2014 kostte enkele miljoenen euro’s.

Onfris

De heren van de VLP troffen bij hun laatste bezoek aan de Passerelle een smoezelige lift, kapot glas en graffiti aan. “Naast de sterk aanwezige wietgeur ruikt het ook nog eens onfris. Op deze wijze is de Passerelle dan ook zeker geen eyecatcher voor onze stad”, aldus Van Gestel en Brouwers.

Vandalisme

De raadsleden willen dan ook weten wie er verantwoordelijk is voor het onderhoud, schoonmaak en het herstellen van de schade door vandalisme. “Is de gemeente hiervoor verzekerd en wat zijn de geschatte kosten per jaar voor het herstellen van de schade?” Ook willen ze weten of er een onderzoek kan worden ingesteld om te achterhalen wie dit op zijn geweten heeft, om zo de daders te kunnen aanpakken.

Cameratoezicht

Tenslotte stellen Van Gestel en Brouwers voor om eventueel cameratoezicht te plaatsen bij de brug om vandalisme en criminele activiteiten te ontmoedigen. Zij vragen het college te kijken of deze optie reëel en financieel haalbaar is.