Roosendaal

VLP: verbinding tussen Markten móet veiliger 

Tussen de Markten (archieffoto 2017)

Herbert Kats Herbert Kats

De VLP wil maatregelen die ervoor zorgen dat de verbinding tussen de Oude en de Nieuwe Markt veiliger wordt. Het Roosendaalse raadslid Mike de Waard denkt dat aan begin en eind van Tussen de Markten verkeersremmers nodig zijn. “Maar wel zo dat voetgangers of mindervalide mensen daar niet de dupe van zijn.”

Antwoorden van wethouder Sanneke Vermeulen (verkeer) op eerdere vragen over het gevaarlijke fietsverkeer tussen de twee markten stellen de VLP-fractie allerminst gerust. De Waard voelt zich gesteund door reacties uit de gemeenschap, die er volgens hem op duiden dat mensen willen dat de zaak meer aandacht krijgt.

Desgevraagd onderschrijft hij de gedachte dat het sluiten van twee grote zaken – Big Bazar en Captain Cook- een rol kan spelen. “Als er minder mensen lopen wordt het aantrekkelijker om te racen.” Juist het verschil in snelheid is volgens hem de kern van het probleem.

Bezorgdiensten

Volgens het raadslid nemen de risico’s toe sinds amper vier maanden geleden het fietsverbod werd geschrapt. “Met de fiets gaat het sneller dan te voet”, klinkt het begripvol. Maar de toename van e-bikes en vooral de rol van snelle bezorgdiensten zorgen volgens de VLP dat de voetganger in de knel komt. “Alle begrip voor bezorgers die onder tijdsdruk de kortste weg zoeken, maar dat zorgt voor een duidelijk verschil”, zegt hij over hoe dit verkeer zich ‘mengt’ met de voetgangers.

Overleg

De Waard informeert daarom wanneer de wethouder –nog dit jaar- precies overleg heeft gepland met bezorgdiensten. ”Welke stappen overweegt de wethouder om ervoor te zorgen dat bezorgdiensten actie ondernemen met betrekking tot de verkeersveiligheid?”, is zijn concrete vraag. Samenhangend daarmee wil het raadslid weten of alternatieve maatregelen worden overwogen als de bezorgdiensten niet meewerken.