Wouw

VLP vraagt aandacht voor hardrijders Nieuwstraat Wouw

Redactie Redactie

De maatregelen die moeten zorgen dat automobilisten niet te hard rijden in de Nieuwstraat in Wouw, hebben weinig effect. Dat stellen bewoners van de straat. Er zijn daarom raadsvragen gesteld.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

De Nieuwstraat is een doorgaande weg tussen Wouw en Heerle. Volgens Eric de Regt, raadslid VLP, nodigt de weg uit om hard te rijden. Het zorgt voor gevaarlijke taferelen in het smalle straatje waar niet harder dan 30 km per uur gereden mag worden. Vrachtwagens passeren elkaar, de bus rijdt er met regelmaat langs en de auto’s scheuren door de straten.     

Raadsvragen

Eric de Regt en Wilbert Brouwers hebben vragen gesteld aan het college van de gemeente Roosendaal. De vragen gaan over het handhaven van snelheid, het treffen van meerdere maatregelen en de wegmarkering met het cijfer 30.

Maatregelen

Er zijn hier en daar wat borden geplaatst en er is een chicane aangelegd. Ook is er het cijfer 30 geverfd, doelend op de maximaal toegestane snelheid. Deze wegmarkering is aangebracht bij de bushalte en dat lijkt De Regt en Brouwers geen handige plek. De wijze waarop deze aanduiding is aangebracht en hoe deze eruit ziet geeft niet echt een kwalitatief hoogstaande indruk. “Het is onprofessioneel. Het is erg klein, er lijkt geen sjabloon gebruikt en de verf loopt alle kanten op”, aldus De Regt.

Bewoners

Bewoners van de Nieuwstraat ervaren last van de huidige verkeerssituatie, zo ook Corné van Zwol. Samen met zijn vrouw woont hij sinds mei 2020 in de straat. Er viel iets hun op: het is een vrij drukke straat. Van Zwol is opa van 5 kleinkinderen en moet ten alle tijden oplettend zijn. “Wees een heer in het verkeer”, vertelt Van Zwol.