Roosendaal

VLP: werklieden Van Beethovenlaan zorgen voor verkeersonveiligheid

Foto: © gemeente Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Werklieden die bezig zijn in de buurt van de rotonde aan de Van Beethovenlaan in Roosendaal zorgen voor onveilige situaties. Dat vindt de VLP. De partij stelt schriftelijke vragen over de verkeersveiligheid aan burgemeester en wethouders van Roosendaal.

De VLP heeft gemerkt dat het dagelijks verkeer gehinderd wordt door bouwwerkzaamheden en bouwverkeer bij de Van Beethovenlaan. De rotonde wordt daar opgeknapt en er worden appartementen gebouwd. “Het fietspad is regelmatig volledig geblokkeerd -zonder bebording of aanvullend hekwerk- waardoor fietsers de straat op moeten rijden. Daarnaast komt het ook voor dat wagens op de straat staan die het zicht belemmeren van verkeer vanaf de rotonde, dat via de andere rijbaan dan moet passeren,” aldus de VLP.

Controles van gemeente

De partij wil van burgemeester en wethouders weten welke voorwaarden de gemeente heeft gesteld over de verkeersveiligheid. En hoe de gemeente controleert of de werklieden zich ook aan die eisen houden. De VLP wil ook weten of de gemeente al heeft moeten ingrijpen of waarschuwen, omdat de verkeersveiligheid in gevaar was. En zo ja, hoe vaak dan.

Geen zebrapad op fietspad

De VLP wil ook dat er op de nieuwe rotonde aan de Van Beethovenlaan een zebrapad komt. Er ligt nu wel een zebrapad over de weg, maar niet over het fietspad. “ Wat gevaarlijke situaties oplevert, voor bijvoorbeeld ouderen, minder validen en ouders met kinderwagens,” vindt de VLP.

De partij wil weten waarom het zebrapad op de Van Beethovenlaan niet is doorgetrokken over het fietspad, terwijl dat bij andere rotondes in Roosendaal wel zo is. De partij vraagt of de gemeente dit ook op de Van Beethovenlaan alsnog wil laten doen.