Roosendaal

VLP wil aanpak verkeersonveilige situatie rond parkeerterreinen Dijkcentrum

Eén van de parkeerterreinen van het Dijkcentrum (foto: Google Maps)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VLP Roosendaal wil dat de gemeente iets doet tegen de parkeeroverlast bij het Dijkcentrum. Ook zou daar de verkeersveiligheid verbeterd moeten worden. Dat concludeert de VLP na gesprekken met omwonenden van het winkelcentrum. De partij vraagt wat de gemeente Roosendaal op korte termijn kan doen om de situatie bij het Dijkcentrum te verbeteren.

De VLP had een zaterdag uitgekozen om te gaan praten met inwoners van de wijk Kortendijk, de wijk waar het Dijkcentrum in ligt. Volgens raadsleden Gerard van Zalinge en Alex Raggers is het al langer bekend dat het vaak erg druk is op de parkeerterreinen van het winkelcentrum. Dat konden ze nu met eigen ogen zien. Van Zalinge en Raggers vonden de situatie gevaarlijk en willen dat de gemeente er snel iets aan doet.

Verkeersopstoppingen bij volle parkeerterreinen

“Het Dijkcentrum heeft twee parkeerterreinen, een parkeerterrein gelegen tussen de Flintdijk en de overgang B-dijken/D-Dijken en een kleiner parkeerterrein voor de inrit naar de Moriondijk,” leggen de raadsleden de situatie uit. “Beide parkeerterrein staan snel vol en op drukke dagen is het met name op het eerst genoemde parkeerterrein lastig om een plaats te vinden en staat het verkeer op en rond dit terrein vaak vast.”

Het verhaal gaat verder onder de foto.

Inrit van het parkeerterrein aan de Flintdijk bij het Dijkcentrum (foto: Google Maps)

Slecht overzicht bij het in- en uitrijden

Maar er is een groter probleem dan dat automobilisten moeite moeten doen een parkeerplek te vinden. “Ook het zicht bij het uitrijden en inrijden van het parkeerterrein aan de kant van de Flintdijk is beperkt, en de drie opritten naar de terreinen zijn erg smal,” schrijven Van Zalinge en Raggers aan burgemeester en wethouders. “Al met al speelt dit probleem al vele jaren en het lijkt bovendien in een impasse te zitten. Ondernemers en inwoners ondervinden hier veel (over)last van.”

De VLP-raadsleden willen dat de gemeente de problemen rond het Dijkcentrum aanpakt. Ze willen weten wat Roosendaal al heeft gedaan om de overlast op te lossen. En ook of de gemeente op korte termijn de verkeerssituatie kan verbeteren.

Lees ook: Winkeliers Dijkcentrum zijn overlast fietsers zat