Roosendaal

VLP wil handhaving bij overlast Rembrandtgalerij

Foto: ZuidWest Update

Han Verbeem Han Verbeem

De Roosendaalse raadsleden Wilbert Brouwers en Arwen van Gestel, van de fractie VLP, vinden dat de gemeente strenger moet optreden tegen de overlast bij winkelcentrum Rembrandtgalerij. Dat schrijven zij in een brief aan het college van B&W. Er geldt weliswaar een alcoholverbod maar tegen overtredingen wordt nauwelijks opgetreden, zo stelt Van Gestel.

Door: Vincent Krijtenburg en Han Verbeem

De Rembrandtgalerij is drie jaar geleden geheel gerenoveerd. Het plein is voorzien van een fraaie bestrating met met nieuwe plantsoenen en de tropische palmbomen geven het winkelcentrum een tropisch tintje. Aan de Rembrandtgalerij zjn ook diverse mediterrane winkels te vinden. Tegelijk zijn er ook speciaalzaken die er al decennialang zijn gevestigd. Al met al een plein waar de buurt trots op kan zijn, zegt één van de ondernemers.

Misdragingen

Helaas trekt de winkelgalerij ook onwelkome gasten aan die zich misdragen, al dan niet onder invloed van alcohol. VLP-raadslid Van Gestel wijst tijdens een wandeling over het plein op het rondslingerende afval en de stapels met sigarettenpeuken bij de zitbankjes. De raddraaiers zouden zich tegoed doen aan blikjes bier en andere drank, die ze onder meer bij een Poolse supermarkt aan de Rembrandtgalerij kopen. Van Gestel wijst op een leeg blikje met een Pools opschrift, dat tussen de bloemenstruiken in het plantsoen ligt.

Alcoholverbod

De overlast is niet nieuw, vandaar dat de gemeente voor de gehele Rembrandtgalerij een alcoholverbod heeft afgekondigd. Dat is op verschillende waarschuwingsborden aangegeven. “Maar er wordt niet opgetreden tegen de overtreders. Als je een verbod instelt, moet je er ook op handhaven”, stelt hij. In zijn brief vraagt hij het college daarom om opheldering. Zowel ondernemers aan de Rembrandtgalerij als wnkelbezoekers bevestigen dat zij nog steeds overlast ervaren van dronken ‘recreanten’ op het pein. Daarvan zou regelmatig melding zijn gemaakt bij de gemeente. De betreffende ondernemers willen echter niet met naam genoemd worden.