Roosendaal

VLP wil meer kunstgrasvelden voor sportverenigingen

Foto: © Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VLP wil dat er meer kunstgrasvelden komen in de gemeente Roosendaal. De partij wil onderzoeken welke sportverenigingen graag een kunstgrasveld zouden hebben. De gemeente zou dan met de clubs moeten gaan praten over de aanleg van zo’n kunstgrasveld en de verdeling van de kosten. De VLP stelt hierover vragen aan burgemeester en wethouders van Roosendaal.

Door: Bianca van Vugt

De VLP vindt kunstgrasvelden belangrijk voor sportclubs. “In feite kun je bijna niet meer zonder, zeker gelet op de kwetsbaarheid van natuurvelden bij steeds extremere weersomstandigheden,” aldus Eric de Regt, raadslid van de VLP. Samen met partijgenoot Gerard van Zalinge stelt hij daarom vragen aan de gemeente Roosendaal over de mogelijkheden elke club een kunstgrasveld te gunnen.

Kunstgras maakt een sportcomplex veelzijdiger

De Regt en Van Zalinge willen dat de gemeente bij de clubs navraagt of ze graag een kunstgrasveld zouden willen hebben. “Bij een positieve reactie moet verder bekeken worden, in overleg met de club, of een kunstveld haalbaar is en onder welke voorwaarden,” aldus De Regt. Volgens de partij zie je overal in het land dat bijna elke voetbalvereniging minimaal 1 kunstgrasveld heeft, zelfs de kleine clubs. Hierdoor kan er ook bij slecht weer en ’s winters gewoon doorgetraind worden.

De VLP ziet nog meer voordelen van kunstgras. Want een sportcomplex kan dan voor veel meer gebruikt worden dan voor die ene sport. Je kunt er dan allerlei activiteiten op houden. “Verenigingen die inmiddels een kunstgrasveld hebben geven aan hier zeer te spreken over te zijn en eigenlijk niet meer zonder kunnen,” aldus de partij.

Jaarlijkse onderhoudskosten vergelijken

Volgens de VLP zijn er in de gemeente Roosendaal de laatste jaren al heel wat kunstgrasvelden aangelegd. Zoals bij de voetbalverenigingen Roosendaal, DVO’60, BSC, Cluzona en RBC en bij atletiekvereniging Aleco. Maar er zijn nog verenigingen die het zonder kunstgras moeten doen. De partij noemt Alliance in Roosendaal, FC Moerstraten, HSC’28 in Heerle, NSV in Nispen en Rimboe in Wouwse Plantage.

De Regt en Van Zalinge willen weten hoe de gemeente Roosendaal besluit of een sportcomplex een kunstgrasveld krijgt. Ze willen bijvoorbeeld begrijpen waarom er bij VV Roosendaal 3 kunstgrasvelden liggen en bij Alliance geen enkele. Ook vraagt de VLP zich af hoeveel geld de gemeente jaarlijks kwijt is aan het onderhoud van een natuurgrasveld. En hoeveel dat zou zijn bij een kunstgrasveld. De partij hoopt dat de gemeente bij de clubs gaat peilen of ze kunstgras willen. En zo ja, dat de gemeente met de clubs gaat samenwerken om dat voor elkaar te krijgen.