Wouw

VLP wil ook snelheidsmaatregelen in Nieuwstraat in Wouw

Foto: © Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VLP voegt een naam toe aan het lijstje gevaarlijke straten in de gemeente Roosendaal: de Nieuwstraat in Wouw. Volgens de partij klagen inwoners over te hard rijden en over de grote hoeveelheid vracht- en landbouwverkeer. De VLP stelt er vragen over aan burgemeester en wethouders van Roosendaal.

Door: Bianca van Vugt

De VLP wil weten wat de gemeente Roosendaal kan doen aan de verkeersproblemen in Wouw. Inwoners klagen over de veiligheid in de Nieuwstraat. Daar zou vaak te hard worden gereden. En ook rijdt er veel vracht- en landbouwverkeer. De partij stelt daarom vragen aan burgemeester en wethouders.

Van hun sokken gereden

Het is niet de eerste keer dat de verkeersveiligheid van de Nieuwstraat in Wouw onderwerp is van gesprek. Eerder werd er een smiley neergezet, een snelheidsmeter. Maar volgens de VLP nemen de problemen weer toe sinds die smiley is weggehaald. “Deze  onveiligheid wordt ook ervaren door mensen die op de bus staan te wachten en menigmaal bijna van hun sokken worden gereden,” schrijft VLP-raadslid Eric de Regt aan de gemeente.

De Nieuwstraat ligt in een 30 kilometerzone, maar volgens De Regt is daar vaak weinig van te merken. “Wellicht nodigt ook het gladde asfalt uit tot hogere snelheden dan is toegestaan.” Er wonen in de buurt veel ouderen en als het nieuwe verzorgingshuis klaar is, zullen er alleen maar meer ouderen gebruik maken van de Nieuwstraat. De VLP vindt daarom dat de verkeersveiligheid verbetert moet worden.

Inwoners hebben ideeën voor verbetering

Inwoners van Wouw hebben al nagedacht over oplossingen. Bijvoorbeeld het terugplaatsen van de smiley-snelheidsmeter, duidelijke herhalingsborden voor de 30 kilometerzone en omleidingen voor groot verkeer. De Regt wil weten of burgemeester en wethouders die ideeën wil uitvoeren. Hij vraagt ook of er vaker gecontroleerd en bekeurd kan worden op de Nieuwstraat.