Roosendaal

VLP wil snelheid beperken op Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal

Foto: © Google Maps

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De VLP wil weten of er mogelijkheden zijn snelheidsduivels af te remmen op de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal. Volgens de partij wordt er soms veel te hard gereden. De VLP stelt er schriftelijke vragen over aan burgemeester en wethouders van Roosendaal.

De VLP maakt zich zorgen over de hoge snelheden die soms gereden worden op de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal. Volgens de partij is vooral het stuk tussen tankstation BP en de Churcillpoort geliefd bij snelheidsduivels. “Dit is een onveilige en een ongewenste situatie. Volgens omwonenden gebeurt dit vaak in de avonduren, maar ook overdag is bij gelegenheid dit stukje weg een racebaan,” schrijft de VLP aan burgemeester en wethouders.

Verkeerstelling

Om een beter beeld te krijgen van het verkeer op de Burgemeester Schneiderlaan, wil de VLP weten wanneer er voor het laatst een verkeerstelling is geweest. En wat de resultaten waren van die telling. Ook wil de partij de resultaten weten van de laatste snelheidsmetingen op die plek. De VLP wil graag recente cijfers. Dus als de tellingen of metingen lang geleden gedaan zijn, wil de partij de Burgemeester Schneiderlaan graag opnemen in de eerstvolgende controles.

Maatregelen

De VLP ziet ook graag maatregelen om automobilisten bewuster te maken van hun snelheid. Dat kan bijvoorbeeld door er een snelheidsbord neer te zetten. De partij vraagt of burgemeester en wethouders nog meer snelheidsverlagende maatregelen kunnen nemen.