Roosendaal

VLP’er Eric de Regt stopt als fractievoorzitter maar blijft wel raadslid

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De in Wouw woonachtige Eric de Regt stopt per direct met zijn rol als fractievoorzitter van de VLP Roosendaal. Hij heeft momenteel te veel andere zaken aan het hoofd. Het stokje wordt vooralsnog overgenomen door Alex Raggers.

In een persverklaring spreekt De Regt van “een aantal tijdrovende privézaken” die de komende tijd veel aandacht opeisen, waaronder een verhuizing. Waar hij naartoe verhuist zegt het bericht niet. Wel geeft de politicus aan als raadslid actief te blijven voor de VLP.

Intensief

Voorman van een fractie zijn is intensief, meldt de politicus. “Alles tegen elkaar afwegende, heb ik daarom besloten het fractievoorzitterschap per 1 maart 2023 naast me neer te leggen en verder te gaan als ‘gewoon’ fractielid. In de huidige fractie is genoeg kwaliteit aanwezig om deze taak over te nemen.”

In de rol van raadslid wil hij zich wel in blijven zetten “voor de stad en alle dorpen.” Partijgenoot Alex Raggers, nu nog vicefractievoorzitter, neemt vanaf 1 maart de rol van De Regt waar, in ieder geval voorlopig.