Wouw

VLP’ers ruimen zwerfaval op in Wouw

Paul Joachems Paul Joachems

Afgelopen zaterdag hebben zeven mensen van de VLP-fractie de handen uit de mouwen gestoken. Ze maakten korte metten met het zwerfaval in diverse straten en op verschillende pleinen van het dorp Wouw.

Door: Paul Joachems

De VLP geeft aan dat zwerfafval één van de grootste frustraties is van onze inwoners: “Te pas en te onpas wordt afval (groot en klein) weggegooid in onze openbare ruimte; het zorgt voor een verloedering van ons straatbeeld. Vanuit de gemeente wordt geprobeerd met diverse maatregelen (o.a. handhaven) dit een halt toe te roepen, maar het lijkt een strijd van de lange adem. Vooral het gedrag van de boosdoener zal moeten veranderen.”

Schoon Wouw

Niets doen is geen optie volgens de VLP en om de daad bij het woord te voegen ging afgelopen zaterdag een groep van zeven fanatieke VLP’ers aan de slag in het dorp Wouw. De VLP werd hierbij ondersteund door ‘Schoon Wouw’ in de vorm van het beschikbaar stellen van materialen en tips.

Voorkomen beter dan bestrijden

“De VLP beseft dat deze actie slechts een druppel op de gloeiende plaat is, maar vele druppels maken ook een volle emmer. De VLP zal dit soort acties blijvend ondernemen, zoals anderen dit ook al doen. Hopelijk krijgt dit nog meer navolging, maar beter zou zijn dat het niet meer nodig is. Daarom een oproep aan iedereen: alleen samen lossen we dit op! Doet u mee om het probleem van zwerfafval te voorkomen? Voorkomen is namelijk beter dan bestrijden!”, aldus de VLP.