Bergen op Zoom

VMBO-leerlingen laten zich zien op Timmer- en metselkampioenschappen

Redactie Redactie

Vandaag en morgen zijn Timmer- en Metselkampioenschappen voor VMBO-leerlingen uit de regio. Bij Bouwmensen ZuidWest in Bergen op Zoom strijden de leerlingen voor een certificaat. Natuurlijk staat ontwikkeling voorop en daar ligt dus ook de focus op.

De regionale Timmer- en Metselkampioenschappen zijn georganiseerd door Bouwmensen Zuidwest Bergen op Zoom en Goes én door Bouwschool Breda. Afgevaardige leerlingen van verschillende VMBO-scholen uit de regio.

Bij de Metselkampioenschappen zijn er 9 aanmeldingen. Er moet een muur gemetseld worden. Wie dat het beste kan, gaat onze regio vertegenwoordigen op de landelijke kampioenschappen in Emmen van 12 tot en met 15 april.

De regionale Timmerkampioenschappen telt 10 deelnemers, waaronder één meisje. De timmerlieden krijgen allemaal een certificaat als zij de wedstrijd voldoende afgerond hebben. Zij moeten een bloemenrekje maken.

Het is een mooie timing dat er zoveel leerlingen geïnteresseerd zijn in de kampioenschappen, want de bouwmarkt begint nu weer aan te trekken.

Bekijk hieronder de reportage:

{webpage_link type=video id=4252}