Bergen op Zoom

Voedselvoorziening en verbouwing gaan gewoon door ondanks corona

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De voedselbank heeft een turbulente periode achter de rug. Want ondanks de uitbraak van corona besloot Goed Ontmoet de verbouwing van het magazijn door te laten gaan. De stichting zet nu de puntjes op de i en blikt tevreden terug op de afgelopen maanden.

De voedselbank moet aan strenge voedselveiligheidseisen voldoen. Daarom stond de verbouwing van het magazijn aan de Abraham de Haanstraat al een tijdje op de planning. “Je bent met voedsel bezig dat naar duizend mensen gaat. Dan moet je zorgen dat dat op een hoogwaardige manier gebeurt”, zegt Corry Damen van Goed Ontmoet.

Grote schrik om hamsteren

Het uitbreken van de coronacrisis was voor de voedselbank een ingrijpende gebeurtenis, maar geen reden om de voedselvoorziening en de verbouwing af te blazen. “In één keer ging iedereen hamsteren. We schrokken ons rot! We zochten de publiciteit op en binnen de kortste keren kwam er een aanbod van voedsel. Mensen zijn geen week zonder voedsel geweest. Een topprestatie voor alle vrijwilligers en mensen die hebben meegewerkt”, aldus Damen.

Goed Ontmoet is er klaar voor

Het aantal mensen dat gebruik maakte van de voedselbank is tot nu toe niet explosief toegenomen, hoewel de verwachting is dat er nog wel een stijging zal plaatsvinden. Voedselbank Nederland verwacht een toename van het aantal gebruikers van vijftig procent. Volgens Jacques Snepvangers van Goed Ontmoet gaat het in onze regio niet zo’n vaart lopen. “We verwachten een toename van zo’n vijfentwintig procent. We hebben dan een paar honderd monden extra te voeden. Daar zijn we klaar voor.”