Roosendaal

Voetbalclub BSC in Roosendaal krijgt nieuw kunstgrasveld

Foto: © Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Voetbalvereniging BSC in Roosendaal krijgt een nieuw kunstgrasveld op Sportpark Vierhoeven. De gemeente Roosendaal heeft er voor gekozen het kunstgrasveld nu al aan te laten leggen om de economie te stimuleren en de club vooruit te helpen.

Deze week maakte de regering bekend dat kinderen tot 18 jaar weer buiten mogen gaan sporten. Het waren de eerste versoepelingen van de coronamaatregelen. Daarom vindt de gemeente Roosendaal het een prima moment om te beginnen met de aanleg van het kunstgrasveld. Niet alleen om er voor te zorgen dat BSC klaar is voor een nieuw seizoen, maar ook om de economie te stimuleren.

René van Ginderen is wethouder Sport in Roosendaal. Hij is blij dat hij dit goede nieuws heeft voor BSC. “We zijn er al een tijdje over in gesprek met BSC, en we denken dat het juist nu verstandig is om deze stap te zetten. Financieel is het verantwoord en in het kader van de sportvisie en de leefbaarheidsdoelstellingen van de gemeente past deze investering ook prima.”

Mensen in beweging krijgen

De gemeente noemt het een duurzame investering die Sportpark Vierhoeven een flinke kwaliteitsimpuls geeft. Het sportpark kan dan namelijk veel vaker worden gebruikt en door meer groepen dan alleen de voetbalclub. De voorzitter van BSC, Ad van Tilburg is ook erg tevreden met de vernieuwing. “De afgelopen jaren hebben wij keihard gewerkt om bij de club een aantal positieve veranderingen door te voeren. Daardoor is BSC een toekomstbestendige club met een moderne accommodatie. En met een enorm gegroeid ledenaantal: 60% in de jeugd en 25% bij de senioren.”

Wethouder Van Ginderen verwacht dat goede sportaccommodaties uitnodigen tot sporten. En dat investeren in deze accommodaties helpt om nog meer mensen aan het bewegen te krijgen. “BSC maakt daarbij mooi de verbinding met de aangrenzende wijk Langdonk,” legt de wethouder uit. “Daarnaast vinden we het ook belangrijk om tijdens deze coronacrisis te blijven investeren.”